Protokoll 6 februari 2012

Occupy Göteborg

 

 

 

Möte den 6 Februari på Kviberg 2012

 

Vilka ämne som vi tagit upp;

 

  1. ACTA
  1. Konst Projekt på Konst gallerian
  1. Nästa manifestation
  2. Övrigt

 

 

 

ACTA

 

Förra veckan så pratade vi om att många deltog under demonstrationen den 4 Februari från Götaplatsen till Gustav Adolfs Torg för att sedan dra med några nya deltagare på en Occupy Göteborgs aktion mitt i Nordstan där vi diskuterade, uppmuntrade, samt viktigaste av allt informerade så många som det gick om ACTA.

 

Ytterligare en punkt om ACTA aktioner:

 

Vi kom slutligen överrens om att ACTA blir vårat nya tema för att informera folk framför allt i Nordstan från och med varje Onsdag och Lördag, tills åtminstone den 25 Februari då en ny demonstration mot ACTA kommer att äga rum. Lördagen kommer vi att utföra dans aktioner som en inledning av aktionen, fast sedan fortsätter vi att informera folk om nuvarande tema.

 

En föreslog att vi ska ha speakers corner, men exakt hur är fortfarande osäkert.

Ytterligare en person under mötet nämnde om säkerhetsansvaret, samt att om gruppen blir för stor så kan den delas upp på olika platser runtom i Nordstan.

En av deltagarna rekommenderade att vi fortsätter vidareutbilda oss om ACTA, samt försöka få fram så mycket information som vi kan för att kunna försöka övertyga folk om det nedtystade ämnet.

Det nämndes också att stora läkemedelsföretag blandar i mer eller mindre farliga kemiska ämnen, information som vanligt folk inte fått ta del av, om t.ex. vaccinering.

 

 

 

Konst Hallen

En av deltagarna fick reda på att konstprojektet kommer att bestå av TEXT, TEXTIL och TEJP. Men vi får även utnyttja bilder från hela världen. Några av deltagarna kommer att gå på ett möte som handlar om arrangemang om konst projektet för de ansvariga klockan 13:30 den 10 Februari 2012.

Nästa manifestation

Det kommer nya manifestationer, demostrationer eller aktioner efter ACTA aktiviteter eller under tiden.

Övrigt

På Occupy Göteborgs WordPress-blogg, har en av moderatorerna lagt in en kalender med information om framtida möten och aktioner, o.s.v.

Om kärnvärden, kommer vi i Occupy Göteborg än så länge hålla oss till de föreslagna som Occupy Stockholm redan kommit fram till. Än så länge är Occupy ett öppet forum och några har redan kommit med nya förslag som t.ex. 1. Direkt Demokrati. 2. Gåvo/Bytes ekonomi 3. Fritt att skapa nya arbeten, utan att utnyttja det gamla systemet om kapital. 4. Nytt tänkande/fokusering på nuet. Men än så länge, är det inte helt klart, om inget annat uppges. Lägg in förslag på Grundvärden genom en länk på bloggens högra sida.

Den 16 Februari är det Mänskliga Rättigheters Dag och några av deltagarna kommer att åka till Uddevalla för att föreläsa/informera om Occupy rörelsen.

Avslutning

Nästa möte: Mötes-punkter samlas in innan mötet börjar. Protokollet läses och mötestekniker gås igenom. Mötes-punkterna diskuteras, eventuellt beslutas om och någon antecknar ett nytt protokoll med beslut. Om annat än beslut noteras så förtydliga det med tex ”det diskuterades/nämndes att …”. Håll er till diskussionsämnet eller vänta till sista punkten som är ”Övrigt” med sent inkomna förslag som inte passade in.

2012-02-08

Dana Mohseni

Annonser

2 kommentarer on “Protokoll 6 februari 2012”

  1. sofierydelius skriver:

    Mycket bra skrivet. Tack Dana.

  2. Dana skriver:

    Du e välkommen. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s