Protokoll 13 februari 2012

Möte 13 februari 2012 hos Sofie

Nästa möte är 19.00 på måndag hos Sofie

Förra protokollet lästes upp. Punkter till agenda samlades in.

1) En kort redogörelse av erfarenheter från filmfestivalen delgavs. Det behövs mycket folk i ett ockuperat hus för att kunna ha det kvar en längre tid. Men det är trötsamt att ockupera. Mer stöd och olika aktiviteter i nästa hus välkomnas.

2) Kalender på bloggen finns nu. Säg till Jonas, Sudden eller Nicko om något saknas. Du kan gå in på occupy.se Forum, och diskutera i underavdelningen Göteborg och även skapa egna rubriker. Vi prade om att ingå i globala närtverk, men att nätverk också är viktigt att grunda inifrån och ut.

3) Nu på onsdag den 15e vid GA-statyn kl 12 – 14 är det inspelning av musikvideo. Statister välkomnas! Ta med er Gay Fawks masker! (https://www.facebook.com/events/337966909582094/) Senare samma dag 17.30 är det möte om ACTA på Svingeln. På onsdagar och lördagar är det info om ACTA fram till nästa demo den 25e. Ensieh försöker hitta Anti-ACTA grupp om ”mars 8”. Paulis miniprojektor kan användas på vita svagt belysta väggar i stan och även Hampus kan låna miniprojektor. Skapa gärna svensk Sub-title på YouTube (länkar finns på bloggen, se ”Levande Dokument”). Occupera förorter!

4) Konstprojekt på Konsthallen: Det material som finns där (Text, Tejp och Textil) får bara användas och inget som tas med. Vi får också göra ”General Assembly on the floor”. Det börjar 10 mars, 15-17 varje dag utom måndagar. Gratis!

5) Occupy Tema efter den 25e februari: Förslag som kom upp var om att informera om Occupy Worldwide, Bildt och oljebolagen, vapenindustrin och banksters. Bankerna och vad pengar är var det som vi diskuterade om mest. Är vi fast i pengar? Durty money – Ethic money.

6) Kommande Occupy the Actions:
– Möte om Gåvoekonomi, byteshandel och Resursbaserat hos Helena kl 18.00 på lördag den 18e.
– Occupy Angered torsdag den 23 februari. En em i Angereds centrum. Försök lyssna och fokusera på deras vardagliga liv och om skolan. Kontakta Chris 0703558971.
– Du som har en idé är också ”motorn”, dvs den som tar tag i idéen, är kontaktpersonen, delegerar sysslor osv. Men du äger inte idéen.

7) Lägg upp en pad om vapenindustri. Alex skapar en struktur och grundinnehåll som vi sedan fyller på ju mer vi vet.

8) Språkbruk: När du skriver något så undvik att vara dömande, generaliserande, kränkande, grupp-indelande o.s.v. – om du själv inte vill bli bemött på det sättet.

Vänligen justera eventuella felaktigheter.

Pauli Sudarshan

Annonser

One Comment on “Protokoll 13 februari 2012”

  1. sofierydelius skriver:

    Det borde också läggas till att en debatt kring hur vi gör om en medlem uttrycker sig generaliserande och kränkande, och svårigheten kring yttrandefrihet och viss censur (som hets mot folkgrupp…) bröt ut. Två personer kom till mötet just för att de känt sig kränkta av en som deltar i occupy och de ville att vi skulle prata om det och tyckte att vi borde ha en plan för hur vi hanterar dessa svåra frågor. De gav förslag på att ha en värdegrund och att föra öppna debatter.
    Personligen gav jag förslaget att de två som hade problem med personen som kränkt dem skulle ta upp det med den och att en objektiv person skulle delta då det verkade som om ett av problem relaterat var att de generaliserade och trodde att detta var något occupy i allmänhet ställde sig bakom. Det hela urartade lite och alla verkade ha blivit lite tagna på sängen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s