Protokoll 20 februari 2012

Kort: Mötet var parallellt med ett nationellt Mumble-möte. Vi pratade bland annat om ACTA demo på lördag, om någon ville hålla tal, att samlas med material innan och göra skyltar, vad vi ska ha för slagord osv. Vi pratade även om att ockupera Angered som skjöts fram en vecka. De som var här nämnde sina kärnvärden och vad de tycker är viktigast att fokusera på som nästa tema. Det var ett lugnt och givande möte. Samtidigt fick vi ta del av det som sades på det nationella mötet…Kul!

Agenda

1 ACTA
2 Angered-aktion
3 Kärnvärden
4 Nästa tema?
5 Övrigt

1 ACTA

Vi gick igenom mötet om ACTA avtalet och diskuterade vad som händer den 25 och Occupys roll där:
Vi möts där kl 13.30 med material för att göra banners, plakat osv…
Vill någon av oss hålla tal? skicka ut en förfrågan på googlegroup
Skapa en protestlista som vi sedan skickar till folk i maktpositioner
Ska vi göra någon uppföljning av demon i form av att ta demon någonstans efter Gustaf Adolfs torg? t.ex till utanför GP-huset för att påvisa journalisternas tystand i frågan, eller ockupera Akademibohandeln eller gå tillbaka till Nordstan igen?  Vi tar upp det vidare på onsdag på ACTA-mötet….i vänsterns lokaler på andralång.
Video-aktion och paperstorm igen om ACTA.
Fokusera också på mediciner och hur detta slår på den tredje världen

(Mumble informerar: Nationell ockupationen mot det finansiella systemet Från Guld till Skuld i April. Det finns Facebook grupper om det. 14 eller 21 April)

2 Angereds-aktionen

Vad gör vi på plats? undvik att sitta ner. Vara där kl 13 i Angered centrum.
Vi rör oss omkring i Angered centrum och talar med folk.
Strukturell rasism är något vi kan fokusera på. Hur upplever folk det?
Om folk i Angered (eller åtminstone de vi talar med) skulle göra en demonstration, vad skulle den då handla om? kan vara en frågeställning…
Hur reflerkteras invandrare i media? bombhotet i Nordstan, 4 familjer blev utsatta. Hur misstänksamhet och hat skapas genom felriktade information i media. Problematiken mellan ett förtryckande samhälle och hatet emot det som skapar gängverksamhet som rättfärdigar sitt agerande i och med förtrycket.
Utförsäljning av kommunala bostäder, man lägger ner skolor i Angered.
Vad kan vi göra i Angered på torsdag? Vi är ett exempel på att ta makten i egna händer, civil olydnad. Vi behöver visa oss för folk i utanförskap. Vi inser kanske inte vår egna makt och våra sympatier hos utsatta grupper. Sprid vår kunskap i förorten. Uppmärksamma att vi också ser problemen i samhället. Inte bara pengar som behövs utan ideelt arbete också.
Informera hur man startar ett projekt och demonstrationer. Angered är nära till naturen, kan man starta odlingsprojekt där ute?
Vi har mycket att lära av förorten.
Uppmana folk att starta Occupy Angered?
Vi väntar en vecka med aktionen tills nästa vecka på torsdag den 1 mars.

(I stockholm löste de problemet med yttrandefriheten vs kränkande med att stadga att de inte tollererar rasism) Förslag är att skriva generaliseringar?

3 Kärnvärden

(förslag från Occupy Stockholm är att det ska krävas 5 assemblys för att ändra ett kärnvärde)
Varje person får säga varför de är med i Occupy:

H: Direkt demokrati (Demokrati 2.0),

A: Makt åt folket! Journalistiken behöver uppdateras, internet gör dem icke relevanta och media bör inte styras efter pengar, de ska informera folket!

C: Rättsväsendet, återskapa en rättstat som fungerar. Transparens (kan utvecklas med internet) Det moraliska förfallet; girigheten, grymhet, elakhet

S: Tekniken och Internet har förändrat våra liv, vi lever i en ny tid, en ny värld, och det kräver ny tänk! Demokrati 2.0 (Direkt demokrati) Finansiella systemet, postkolialismen, våldsmonopolet, bristen på spritualitet i västvärlden

4 Nästa aktion

Ockupation Utomhus. Var?
Det bör vara en form av provokation. Det kan vara bra men samtidigt jobbigt med en plats med mycket folk. Bör platsen vara symbolisk? En park eller utanför en bank.
Maktens centrum i Gbg är Gustaf Adolfs torg.
Ockupera där det syns och där det får uppmärksamhet.

ACTA-Demo på lördag. Ockupera Angered 1 mars. Nordstan lördagar 13.30.

5 Övrigt

Sveriges vapenindustri: Ockupera göteborgs hamn, där skeppar man vapen ut i världen.
Kontakta Ofog. Vad är Sveriges roll i konfliker, är vi neutrala, vår utriksesminister och oljepengar, postkolonialismen, Irak, Afganistankrigen, Libyen och Syrien.

Europas finansiella situation: Vad händer i Grekland, Italien osv…Euro pakten….teknokrater, icke valda regeringar i Italien och Grekland

Sofie Rydelius

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s