Protokoll 27 februari 2012

Protokoll, Måndagen den 27 Februari 2012

Sofie förde en del anteckningar, men protokoll fördes mesatdels av Morstan och Dana. Här är vad Sofie, Dana och Morstan noterade:

Vi diskuterade att byta mötes dag då den krockar med mumble mötena. Vi bestämde att vi i alla fall nästa vecka också möts på Måndag, om det är så att en tjej från Omställning Gbg kommer, i så fall bör Pauli som känner personen kontakta henne.

Och andra sida så har vi tänkt byta mötesdag till Söndag och tidigare på dagen runt kl 16, 17. Vad tycker folk om detta?

Någon på mötet föreslog om att Occupy Göteborg borde kanske ha ett gemensamt bankkonto för att eventuellt kunna spara/betala för de lokalerna vi arrangerar, men detta behöver diskuteras i längre fram. Samt en del av deltagarna på plats var osäkra på denna idén.

Vi talade även om alternativa mötesformer. Att vi borde träffas mer i smågrupper, diskutera saker i olika rum och i slutet av kvällen samlas och samla ihop idéer. Vi talade även om en mycket viktig punkt i min mening och det är FOKUS-grupper och att vi bör bli bättre på att starta dem och genomföra.

Om vi alla ska vara ledare för våra egna projekt skulle det vara fint om vi också påbörjade egna projekt som vi driver ett tag.

Så vad du än är intresserad av, dra igång en Fokusgrupp om detta som kan mötas och planera hur kampanjen kring den frågan ska gå till och vi som inte är med i just planeringsgrupper, själva motorn, stöttar i manifestationer och det praktiska vid sidan om t.ex… Vi funderade också på om vi skulle dra igång något kring det ekonomiska systemet osv och ifrågasätta det genom att ha en Free Shop och folkkök i Nordstan och samtidigt också värva folk till en gåvoekonomi….men det diskuterades aldrig riktigt klart.

Och appråpå Nordstan, bör vi notera att vi kan ha olika tema åt olika håll inom Nordstan för att dels att det ska vara mer öppet för andra människor att eventuellt vilja ställa frågor, diskutera och kanske delta och dels för att en del aktivister vill helst fokusera helt och hållet på sina projekt och kanske inte kan hålla på med flera saker samtidigt.

Två Fokusgrupper diskuterades igår: en om Vapenhandeln i Sverige och en om planering inför Z-day (Zeitgeist day som är den 10 mars) och vem som helst är välkomna att delat i dessa såklart. Maria och Alex diskuterade vapenhandelsgruppen och återkommer så fort dem har hittat mer info om vapenhandel och kommer att ha mötet den 3 Mars; Dana kanske kommer och hjälper till.

Maria, Morstan, Sofie och Jonas är med i planeringen inför Z-day och vi ska träffas på statsbiblioteket kl18 på torsdag. Mer om Z-day nedan…

Vi talade också om att hitta en lokal så att alla inte är beroende av att komma hit till Kville och för att det är bekvämare för folk utanför att komma till en neutral plats som inte är ett hem. Vi ska alla kolla up potentiella lokaler. Bla som Sofie fått reda på finns det lokaler att hyra av Färnebofolkhögskola i Viktoriahuset, och i samma hus kan man låna en lokal för 80 pers för 300kr för en halv dag eller 600 för en heldag. Det är en fin lokal med utrustning att hyra osv….kök och stolar och bord….

Vi utvärderade ACTA-demon och pratade lite om uppföljning: utvärderingsmöte med folket som organiserade den är på onsdag kl 18 och därifrån kommer Sofie och Nicco rapportera. Sen funderar vi på att skicka Protestlistan hem till en eu-parlamentariker. Nicco skulle kolla upp adress.

Z-day: Den 10 mars kl 10-22 kommer Zeitgeist movement i Gbg anordna Z-day. Det blir filmvisning, föreläsningar, fika, diskussioner, musik och lite till. De som anordnar det har bett alla om hjälp att göra det till en konstruktiv dag. Så alla som känner sig manade att hjälpa till kom till Statsbiblioteket på tosdag kl 18:00 i cafét, där sitter vi och planerar.

Framtida teman och aktioner talades det om. Och det som sades var typ att vi skulle bli bättre på att skapa fokusgrupper, att hela Occupy inte behöver delta i ett tema eller ha en grej alla gemensamt utan att fokusgrupper ska anordna olika teman osv och att varje individ har ansvar för sina projekt och planeringar och att detta inte ska läggas över till någon annan i onödan!

Angered projektet; Christopher kunde inte komma under Måndagsmötet, samt ingen av oss som deltog visste exakt om vi skulle åka till Angered den 1 Mars. Dana mejlade dagen efter till Christopher och fick svar på samma dag, att han vill helst skjuta upp tills 8Mars av personliga skäl, samt Pauli inte heller kunde komma den 1 Mars och Dana ville vänta en vecka till minst.

Därefter började vi diskutera olika fokusgrupper så mötet avslutades.

2012-02-29

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s