Fredsframtvingande insatser

Den 9 mars hade Occupy-fokusgruppen vapenexport ett andra möte. Vi bestämde att kontakta fredsorganisationer eller samlar mer info och följa upp detta ämne som plötsligt har blivit mycket aktuellt i media i och med korruption-skandalen kring miljard mutor till politiker och lobbyister i Tjeckien så att JAS affären gick igenom, de hemliga vapenfabrikerna i diktaturens arabien som ska byggas, projekt SIMOOM och JAS-uppgradering för 50 miljarder.

En nollvision till vapenproduktion kan ena flest fredsaktivister, men för att jobba fram konkretare krav med tidsramar som politikerna kan se som realistiskt nåbara inom en snar framtid så behöver vi samarbeta mera och höra med andra organisationers erfarenheter kring hur de skulle formulera sig. Varje ord måste läggas rätt så att inte media råkar misskreditera fredrörelsen.

Vi kommer att presentera oss tillsammans med andra fredsrörelser den 25 mars på Viktoriahuset i stora hörsalen kl 10 – 14, då det är ett stormöte för fredsaktivister i Göteborg.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s