Besök på Z-Day

 I lördags var det Zeitgeist dagen den 10 mars. I Sverige hölls den i Stockholm och Göteborg på frivilligcentralen Oscar. Det var filmvisningar i två rum och fikarum. Ena filmrummet var som ett mysrum med massor av kuddar, men de flesta satt i det andra rummet där vem som helst kunde räcka upp handen för att stoppa filmen för en fråga eller debatt. Mellan filmerna satt vi i mindre cirklar och diskuterade eller hade paus. Kvällen avslutades med en stor cirkel.

Occupy och Zeitgeist går mot samma håll: En önskan om nya fria jobb istället för slaveri som robotar kunde göra. Ett överflöd från resursbaserad ekonomi istället för det monetära systemets konstruerade resursbrister. Teknologi som sätter människan och naturen i centrum. Obegränsad energi ur jordens inre.

Zeitgeist och Venusprojektet har lösningarna, men det måste ändå debatteras och vara konsensus för att kunna genomföras. Likaså vill Occupy få med sig folket att rösta fram en agenda. Occupy Göteborg vill inte besluta över människor som inte valt att gå med i occupy.

Annonser

2 kommentarer on “Besök på Z-Day”

  1. Jonas Liljegren skriver:

    Hela dagen blev superbra! =)

  2. Sudden skriver:

    Ja, det var soft i mysrummet. Insiktsfulla diskussioner. Gott fika. Bra filmer. Kul att fått spela på djembe och piano. Han som rappade var hur duktig som helst! Vad heter han?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s