Protest mot Datalagringsdirektivet (DLD)

En demonstration mot Datalagringsdirektiv hölls lördagen den 17 mars i Göteborg. 200-300 personer var där. Demonstrationsgruppen har varit mycket aktiv och har resurser. Det har varit välorganiserat. Syftet med att medvetandegöra världens problematik har nått ut. Det blev en artikel i GP. Sveriges Radio var där. Nästan alla ungdomsförbund skrev under en debattartikel. Lyssna på videon för att höra alla talare på Götaplatsen och Gustaf Adolfs Torg. Klicka här för bilder.

Onsdagen den 21 mars kommer riksdagen att rösta om Datalagringsdirektivet (DLD) som kommer att påverka stora delar av vårt digitala samhälle. Om regeringen klubbar igenom DLD kommer det att leda till omfattande övervakning av dig på internet. Exempel på det som kommer att lagras är vilka e-mail du skickar, vem du ringer till, hur länge du ringer, vart du befinner dig när du ringer samt vad och till vem du SMS:ar. Dessa uppgifter sparas från sex månader till ett par år hos din operatör och kan när som helst hämtas ut av polisen och andra myndigheter.

Datalagringsdirektivet skrevs efter terroristattackerna i Madrid, av rädslans irrationalitet. Det är inte första gången regeringar vill övervaka alla för att fånga några få. Problemet är att förr var vi oskyldiga tills vi bevisats skyldiga, nu är vi alla misstänkta. Ett samhällsklimat som detta tendrar att skapa terrorism, inte hämma det. Tror inte du heller på övervakat samhälle med lagar som inte främjar samhällsutvecklingen?

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s